Spectaculaire opening van ons nieuwe pand

Zaterdag 17 maart heeft wethouder Janneke Sparreboom het nieuwe pand van Voedselbank Lelystad op spectaculaire wijze officieel geopend.

Voorzitter Jos Visser verwelkomde de wethouder en de vele belangstellenden. Hij  bedankte allen die het huren  van het nieuwe pand gemeente Lelystad mogelijk gemaakt hebben, o.a. de gemeente Lelystad, Groene Sluis en de Vrienden van de Voedselbank. En bijzondere dank aan alle vrijwilligers voor het vele werk wat gedaan is om de verhuizing in één dag, te realiseren terwijl gelijktijdig het gewone voedselbankwerk doorging.

Wethouder Janneke Sparreboom memoreerde dat het armoedebeleid in de gemeente rust en stabiliteit heeft gebracht. Voedselbank Lelystad is daarbij een belangrijke schakel in de schuldhulpverlening. Daarom de inspanning van de gemeente om dit pand beschikbaar te stellen. Voedselbank Lelystad is nu klaar voor de toekomst. Goed bereikbaar is en mogelijkheden ontstaan, voor onderzoek, om een vorm van winkelconcept te om op termijn te gaan realiseren. Tot slot zegt zij dankbaar te zijn voor al het vrijwilligerswerk dat gedaan wordt in onze stad.

Na deze woorden reed zij op een antieke bakfiets met brood door een provisorisch gebarricadeerde opening de inpakhal binnen om de eetwaren aan de voorzitter te overhandigen. Hiermee was Voedselbank Lelystad officieel geopend.