Gastlessen op de Rietlanden

Traditiegetrouw geeft voedselbank de Korenaar jaarlijks 3 gastlessen op de scholengemeenschap de Rietlanden. Deze lessen maken deel uit van de voorlichtingscombinatie over gemeentebeleid – financiële mogelijkheden – staande in maatschappij. Deze lessen zijn worden gehouden onder supervisie van afgevaardigden van gemeentelijke sociale dienst, Bankwezen en voedselbank de Korenaar. Het gaat hier over VMBO ± 45 leerlingen. Gebleken is dat de verstrekte voorlichting zinvol is om voor bereid te zijn op het werkend leven in de maatschappij. De docenten gebruiken daarom juist de door de Korenaar verstrekte info nog vele weken in de lesstof. Speciaal voor deze lessen hebben we ons voorlichtingsprogramma aangepast. Tijdens de voorlichting gaat het vooral om het gesprek onderling in de les. Daarin blijkt ook duidelijk de positieve functie van onze relatie met het IDO. Immers samenlevingsinformatie hieruit straalt door naar de Korenaar.