Het Oranje Fonds doneert € 5.000 aan Voedselbank Lelystad

Persbericht – Voedselbank Lelystad heeft haar uitgiftepunt aan de Wigstraat nr. 2. Dit is een huurpand, gehuurd van de gemeente, waarbij echter alle kosten van onderhoud voor rekening van de voedselbank zijn. De voedselbank is erg blij met dit pand, maar het sanitair is erg gedateerd. Dit is uitermate vervelend voor de vrijwilligers van de voedselbank, die het toch al zwaar hebben in deze Coronatijd. Daarom zijn deze vrijwilligers erg blij dat de sanitaire ruimte verbeterd kan gaan worden dankzij deze bijdrage van 50% in de kosten hiervan van het Oranje Fonds. De voedselbank zoekt overigens nog een sponsor voor de andere 50%.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Noot voor de redactie: voor informatie over het Oranje Fonds neemt u contact op met Nerina Vilchez, Adviseur Publiciteit, via of 030 23 39 348.

Voor informatie over Voedselbank Lelystad kunt u contact opnemen met Jan Willem van der Hoek, 0630 551 662.