1700 kg Hutspot voor Voedselbank Lelystad

Ruim driehonderd gezinnen die lid zijn van de Voedselbank in Lelystad hebben komende week een lekkere hutspot op het menu staan. Door een initiatief van Health2Work zijn er vanmiddag 1700 kg aan aardappelen, wortels, uien en rookworsten gedoneerd aan de Voedselbank Lelystad. In samenwerking met de lokale akkerbouwer Hilchard Waalkens en de Jumbo van Leijen is deze actie mogelijk gemaakt.

Linda ten Katen, ergonomisch adviseur bij Health2Work: ‘als bedrijf besloten we een bedrag te verdelen over een aantal Voedselbanken in regio’s waar wij als organisatie actief zijn. Zelf woon ik in Lelystad en vind ik het een heel belangrijk doel. Om van iedere euro iets meer te maken besloot ik lokale ondernemers erbij te betrekken.’

Kees van Arendonk, Coördinator voedselverwerving Voedselbank Lelystad: ‘Mooi dat ondernemers zulke initiatieven oppakken. Met ons groeiende aantal klanten van tegenwoordig al wekelijks 330 pakketten voor gezinnen en alleenstaanden zijn we blij met zulke acties. Dit wordt zeker op prijs gesteld!’