Haringparty levert € 20.000,- voor voedselbank op

Vrijdag 21 juni jl. werd in Lelystad de ‘Haringparty’ gehouden, een feestelijke bijeenkomst van de gezamenlijke Lelystadse serviceclubs met als doel geld op te halen voor een goed doel. Voor deze eerste editie leverde dat een bedrag van € 20.000,- voor Voedselbank Lelystad op.

Het bedrag wordt toegevoegd aan de ‘spaarpot’ voor een elektrische bestelwagen waarmee Voedselbank Lelystad korte ritten kan maken om voedsel op te halen en/of kleinschalige leveringen van voedselpakketten kan uitvoeren.

De bijeenkomst werd geleid door oud-wethouder Jop Fackeldey, die bij de officiële opening een kort interview had met onze burgemeester, Mieke Baltus. Hoogtepunt was de veiling van het eerste Lelystadse vaatje haring, beschilderd door de Lelystadse cardioloog en kunstenaar Menno Baars. Dit vaatje bracht uiteindelijk € 4.000,- op. Met andere geveilde kavels en een gift van de Kiwanis Club Lelystad van € 3.500,- bedroeg de totale opbrengst € 20.000,-.

Daarna mocht penningmeester Jan Willem van der Hoek namens de Voedselbank de cheque van 20.000 euro in ontvangst nemen en een dankwoord uitspreken: “Met de steun van de gemeente Lelystad en ook van het lokale bedrijfsleven, hebben wij een professionele voedselbank kunnen opbouwen die voldoet aan alle eisen, van ondermeer de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Wij werken volgens het winkelconcept, zodat onze klanten die voeding kunnen uitzoeken waaraan zij behoefte hebben. Dit wordt mogelijk gemaakt door meer dan 120 vrijwilligers. Zij staan wekelijks klaar om ervoor te zorgen dat er eten is, dat dit in de winkel komt, en dat de klanten bij het winkelen worden geholpen.

Wij zijn heel blij dat de serviceclubs in Lelystad, de Rotary’s voorop, deze Haringparty gestart zijn. Niet alleen voor het geld dat deze actie oplevert, maar ook doordat nut en noodzaak van de Voedselbank weer onder de aandacht komt.”