Menu
Voedselbank de Korenaar te Lelystad
Voedselbank Lelystad deelt
wekelijks ca. 200 pakketten uit
Voedselbank de Korenaar te Lelystad
voedsel dat door
derden gegeven wordt
Voedselbank de Korenaar te Lelystad
Voedselveiligheid:
speerpunt in strategie
Voedselbank de Korenaar te Lelystad
100 vrijwilligers stellen
wekelijks pakketten samen
Voedselbank de Korenaar te Lelystad
Zuivelproducten
zijn meer dan welkom

Activiteiten van de vrijwilligers

De werkzaamheden zijn heel divers en verdeeld over alle dagen van de week, behalve de zondag.

Van maandag tot en met zaterdag wordt er bij bakkers brood opgehaald en daarna bij de loods ingepakt. Het is belangrijk om een eigen auto beschikbaar te hebben.

Vrijdag is de topdag. Op die dag worden de voedselkratten gevuld en aan de cliënten uitgedeeld. Daar doen we het immers voor.
Vrijdagmorgen om 08.30 uur komen 20 – 25 vrijwilligers in de hal samen om de voedselkratten te vullen, in de vrachtauto te laden en naar de zes uitdeelpunten verspreid over Lelystad te brengen. Rond 11.00 uur is het werk in de hal voor de meeste vrijwilligers klaar.
Op de uitdeelpunten ( 2-3 vrijwilligers) kunnen de cliënten hun voedselpakket op vrijdagmiddag ophalen.
Voor het laden van de vrachtwagen en het uitrijden naar de uitdeelpunten zorgen een chauffeur en twee bijrijders. Zij beginnen om 09.00 uur en zijn, na twee ritten, tussen 16.00 en 16.30 uur weer terug met de vrachtauto vol lege kratten.

De maandag is echt een werkdag in de hal. De maandag ploeg (ca. 10 vrijwilligers) lost de vrachtwagen, loopt alle technische zaken na, maakt schoon wat nodig is en heeft rond de middag de hal weer schoon en op orde. 

Op dinsdag en donderdag rijden een chauffeur en bijrijder langs leveranciers in Lelystad en de polder, met wie afspraken zijn gemaakt voor het leveren van producten.

Op woensdag  rijden een chauffeur en bijrijder naar het Distributiecentrum in Amsterdam voor de vaste wekelijks bevoorrading.

Op donderdag wordt de inpak- en uitdeelactie van de vrijdagmorgen al voorbereid. De aantallen uit te delen voedselpakketten zijn dan bekend. De voorraden, die buiten de koeling of vriezer kunnen worden bewaard worden dan al klaar gezet.

 

Alle aangevoerde producten worden bijgehouden in en voorraadsysteem. Natuurlijk zijn vrijwilligers actief om de aangevoerde voorraden aan te pakken en op te bergen in het magazijn of in de koel-/vriescontainers.
 

Functies.

Bestuur.

Er zijn vijf bestuursleden. Naast voorzitter, secretaris en penningmeester zijn er twee bestuursleden met een specifieke taak: logistiek & huisvesting en voedselveiligheid.
Het bestuur is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de voedselbank en is actief om dit werk ook langjarig te kunnen blijven doen.

Coördinatoren.
Voor de volgende werkgebieden zijn coördinatoren actief:

  • Voedselpakketten & voedselveiligheid
  • Logistiek
  • Vrijwilligers.
  • Voedselverwerving

Coördinatoren verdelen het werk en informeren de vrijwilligers over de uitvoering.

De cliëntenadministratie zorgt ervoor dat op vrijdag de uitdeellijsten gereed zijn voor ieder uitdeelpunt.
Twee vrijwilligers zorgen bij toerbeurt voor de cliëntenadministratie. Daarbij wordt een internetprogramma gebruikt, waarin de privacy van cliënten is gewaarborgd en waarvoor de beide vrijwilligers zijn geautoriseerd.

Cliënten maken gemiddeld ca. 11 maanden gebruik van voedselhulp. Dat betekent dat er wekelijks mutaties zijn.

 

 

Actie Douwe EgbertsActie Douwe Egberts
Doneer geldDoneer geld
Pakket aanvragenPakket aanvragen
UitgiftepuntUitgiftepunt
Help ons aan voedselHelp ons aan voedsel
 
 
 
Aangesloten bij:
© Voedselbank de Korenaar te Lelystad 2019