Over Voedselbank Lelystad


Wij zorgen met meer dan 120 vrijwilligers dat wekelijks ruim 250 gezinnen, waaronder zo’n 200 kinderen tot 18 jaar, een extra steun in de rug krijgen met een voedselpakket. Niemand wordt bij ons betaald. Deze vrijwilligers helpen de armste mensen in Lelystad via onze 6 uitgiftepunten aan voedselpakketten.


Onze organisatie


De ca. 120 vrijwilligers zijn verdeeld over diverse werkgebieden, van aanmelding tot en met de uitgifte van de pakketten. Voor elk werkgebied is een coördinator aangesteld die verantwoordelijk is voor de dagelijkse leiding en maandelijks overleg heeft met de andere coördinatoren. Naast deze dagelijkse leiding hebben wij ook een eigen bestuur.

Voedselbanken Nederland


Wij zijn lid van de landelijke koepelorganisatie de ‘Vereniging van Nederlandse Voedselbanken’. Bij deze landelijke vereniging zijn zo’n 166 leden en acht distributiecentra aangesloten. Voedselbanken Nederland heeft als doel de lokale voedselbanken te ondersteunen bij hun kerntaken. Zij voert zelf geen operationele activiteiten uit. In Houten is het Voedselbank Servicecentrum (VB-Servicecentrum) gevestigd. Voor meer informatie over Voedselbanken Nederland en het VB-Servicecentrum verwijzen we je graag door naar hun website.

LEES MEER

LEES MEER

LEES MEER