Voedselhulp aanvragen


Voor het aanvragen van voedselhulp werken we samen met het IDO (Inter Diaconaal Overleg) en de MDF (Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland). Er zijn vaste landelijke criteria voor het aanvragen van voedselhulp. IDO en MDF beoordelen de aanvraag en kijken of je in aanmerking komt voor voedselhulp. Voedselhulp is een aanvulling, een noodoplossing. Je kunt er niet een hele week van eten. 


Wie komt in aanmerking?


Of je in aanmerking komt voor voedselhulp hangt af van het hoeveelheid leefgeld. Dit is het geld dat elke maand overblijft als je de vaste lasten aftrekt van de inkomsten. De hoogte van het leefgeld is afhankelijk van de gezinssamenstelling. Je vindt deze informatie onder Regels en criteria.

Voedselhulp is tijdelijk


Voedselhulp is een tijdelijke aanvulling, een steuntje in de rug voor mensen met financiële problemen. De eerste toekenning is voor maximaal 3 maanden. Daarna wordt de financiële situatie opnieuw beoordeeld door de aangewezen instelling.

De winkel


Als je aanvraag is goedgekeurd, krijg je bericht van onze administratie. Zij spreken ook met je af wanneer je de winkel kunt bezoeken. De winkel is open op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag. Elke middag is opgedeeld in blokken. Dit voorkomt lange wachttijden.

Niet gekomen


Natuurlijk kan het een keer gebeuren dat je niet kunt komen. Bel van tevoren naar het telefoonnummer dat je van onze administratie hebt gekregen, soms kun je een nieuwe afspraak maken. Alles wat niet wordt opgehaald kan worden weggegooid. Alleen de houdbare producten gaan terug in het schap.

Ben je verhinderd? WhatsApp  of bel naar 06 – 53 509 356.

We nemen elke klacht serieus


Het kan gebeuren dat je een klacht hebt. Ondanks dat we altijd zorgvuldig met voedsel omgaan en goed contact onderhouden met al onze vrijwilligers. Wat je dan kunt doen lees je op de pagina Klacht indienen.

Voedselhulp aanvragen en verlengen


Het aanvragen en verlengen van voedselhulp kan alleen via een intakegesprek bij de volgende instellingen:

De voedselbank heeft met deze instellingen afgesproken dat zij het intakegesprek voeren aan de hand van de landelijke criteria voor het toekennen van voedselhulp.

LEES MEER

LEES MEER

DONEER