Menu
Voedselbank de Korenaar te Lelystad
Voedselbank Lelystad deelt
wekelijks ca. 200 pakketten uit
Voedselbank de Korenaar te Lelystad
voedsel dat door
derden gegeven wordt
Voedselbank de Korenaar te Lelystad
Voedselveiligheid:
speerpunt in strategie
Voedselbank de Korenaar te Lelystad
100 vrijwilligers stellen
wekelijks pakketten samen
Voedselbank de Korenaar te Lelystad
Zuivelproducten
zijn meer dan welkom

Welkom op de website van voedselbank de Korenaar.

Wij werken volgend de regels van de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit)

In 2005 zijn we opgericht als stichting de Korenaar. We zijn  aangesloten bij de Vereniging Voedselbanken Nederland.
Lelystad is ons werkterrein. Wekelijks delen we ca. 200 voedselpakketten (voorjaar 2017) uit op zes uitdeelpunten in Lelystad.

Met ruim 100 enthousiaste vrijwilligers vormen we samen voedselbank de Korenaar. Enthousiast en gedreven omdat het nog steeds nodig is mensen een tijdje te helpen met voedsel. Daarna, gemiddeld al na twaalf maanden, redden ze het vaak zelf weer. Dat is geweldig voor hen, voor ons: deze hulp helpt!

In Lelystad werken we nauw samen met de Maatschappelijke Dienst Flevoland (MDF) en het Interkerkelijk Diaconaal Overleg (IDO). Ook hebben we veel contact met de bij het IDO aangesloten kerken, die houdbare voedselproducten voor ons inzamelen.

Met leveranciers en producenten, supermarkten en agrariërs in Flevoland en soms daarbuiten hebben we fijne contacten. Zij zorgen ervoor dat we iedere week weer voedsel hebben om uit te delen.

Het werk van onze voedselbank mag gezien worden.

 

Nieuwsoverzicht

 

Spectaculaire opening van ons nieuwe pand

woensdag 26 september 2018

Zaterdag 17 maart heeft wethouder Janneke Sparreboom het nieuwe pand van Voedselbank de Korenaar op spectaculaire wijze officieel geopend.

Voorzitter Jos Visser verwelkomde de wethouder en de vele belangstellenden. Hij  bedankte allen die het huren  van het nieuwe pand gemeente Lelystad mogelijk gemaakt hebben, o.a. de gemeente Lelystad, Groene Sluis en de Vrienden van de Voedselbank. En bijzondere dank aan alle vrijwilligers voor het vele werk wat gedaan is om de verhuizing in één dag, te realiseren terwijl gelijktijdig het gewone voedselbankwerk doorging.

Wethouder Janneke Sparreboom memoreerde dat het armoedebeleid in de gemeente rust en stabiliteit heeft gebracht. Voedselbank De Korenaar is daarbij een belangrijke schakel in de schuldhulpverlening. Daarom de inspanning van de gemeente om dit pand beschikbaar te stellen. De Korenaar is nu klaar voor de toekomst. Goed bereikbaar is en mogelijkheden ontstaan, voor onderzoek, om een vorm van winkelconcept te om op termijn te gaan realiseren. Tot slot zegt zij dankbaar te zijn voor al het vrijwilligerswerk dat gedaan wordt in onze stad.

Na deze woorden reed zij op een antieke bakfiets met brood door een provisorisch gebarricadeerde opening de inpakhal binnen om de eetwaren aan de voorzitter te overhandigen. Hiermee was voedselbank de Korenaar officieel geopend.

 

Actie Douwe EgbertsActie Douwe Egberts
Doneer geldDoneer geld
Pakket aanvragenPakket aanvragen
UitgiftepuntUitgiftepunt
Help ons aan voedselHelp ons aan voedsel
 
 
 
Aangesloten bij:
© Voedselbank de Korenaar te Lelystad 2018