Voedselbank Lelystad heropent sociale supermarkt

Klanten van Voedselbank Lelystad kunnen binnenkort weer zelf een keuze maken uit het aanbod beschikbare producten. Vanaf woensdag 4 mei is een deel van de Voedselbank aan de Wigstraat op bedrijventerrein Gildenhof ingericht als supermarkt. Klanten kunnen er op de aan hen toegewezen winkeltijden, op woensdag-, donderdag- of vrijdagmiddag, terecht.

Vooralsnog gaat het alleen om houdbare producten, waaruit een keus kan worden gemaakt. Koel- en diepvriesproducten krijgen de klanten nog in een pakket uitgereikt. Zo snel mogelijk worden ook deze producten weer in het winkelaanbod opgenomen. Het inrichten van de Voedselbank als supermarkt geeft mensen keuzevrijheid en komt tegemoet aan de behoefte om zelfstandig beslissingen te nemen over wat je wilt eten.

Over de gang van zaken bij het winkelen gelden vastgestelde afspraken tussen de klanten en de vrijwilligers van de Voedselbank. Elke klant wordt bij het winkelen begeleid door een winkel-assistent van de Voedselbank die hem/haar informeert over en helpt bij de keuze uit het winkelaanbod.

Zie ook: Voedselbank van 25 t/m 29 april 2022 gesloten