Voedselbank Lelystad present op Vrijwilligersfestival

Voedselbank Lelystad presenteert zich zaterdag 25 juni op het Vrijwilligersfestival. De voedselbank is een van de ruim veertig maatschappelijke organisaties, stichtingen en verenigingen die laten zien hoe leuk vrijwilligerswerk is en wat je allemaal kunt doen als vrijwilliger. Het festival is een initiatief van Stichting Welzijn Lelystad. Het vindt plaats op het Stadhuisplein van 10.00 tot 15.00 uur.

Voedselbank Lelystad draait volledig op vrijwilligers. In totaal vinden ongeveer 120 vrijwilligers er leuk, zinvol en dankbaar werk. Er is altijd wat te doen. Voor iedereen die wat tijd over heeft, zijn er mogelijkheden om zich in te zetten voor mensen in de eigen stad die onder de armoedegrens leven. Voedselbank Lelystad doet dat door te zorgen dat er elke week voor hen voldoende en gezond voedsel op tafel staat.

Vrijwilligersfuncties
Specifieke functies binnen de organisatie van Voedselbank Lelystad, waarvoor mensen worden gezocht, zijn op dit moment die van: voorzitter, secretaris, medewerker klantenadministratie, huismeester en een coördinator voorraad en uitgifte. Daarnaast is er altijd behoefte aan klusmedewerkers en chauffeurs + bijrijders.

Het bestuur van de Voedselbank bestaat uit 5 personen. De huidige voorzitter is interim en doet dat naast zijn functie als coördinator voedselverwerving. Hij draagt graag het stokje over aan iemand die de functie van voorzitter als hoofdtaak kan invullen. De functie van secretaris komt binnenkort vrij.

Omschrijvingen van deze vrij komende bestuursfuncties als ook van de andere vrijwilligersvacatures vindt u op de website van Voedselbank Lelystad: Vacatures – Voedselbank Lelystad. Bij de kraam op het Vrijwilligersfestival gaan enkele van de huidige vrijwilligers graag met geïnteresseerden in gesprek over het werken bij de Voedselbank. Van harte welkom!

Nieuwe folder
Over het werk van Voedselbank Lelystad is een nieuwe folder verschenen. Deze is aanwezig bij de kraam van de Voedselbank op het Vrijwilligersfestival, maar kan ook worden gedownload vanaf de site van Voedselbank Lelystad.