‘Maatschappelijke themaprijs’ van Rabo voor Voedselbank Lelystad

De jaarlijkse Rabo Club Support Actie heeft dit jaar duizend euro extra opgeleverd. Bovenop het bedrag van € 1.140,66 als gevolg van door Rabo-rekeninghouders op de Voedselbank Lelystad uitgebrachte stemmen, was er een extra ‘maatschappelijke themaprijs’ van € 1.000,-. Dat betekent dat de Voedselbank in totaal een bedrag van €2.140,66 op haar rekening bijgeschreven krijgt. Het geld is bestemd als reservering voor de noodzakelijke vervanging van de vrachtwagen met koelsysteem.

Finale met Erben Wennemars
De uitslag van de Rabo Club Support Actie werd donderdag 6 oktober jl. bekendgemaakt op een door Rabo georganiseerde finaleavond. Daarop werden de organisaties die een ‘maatschappelijke themaprijs’ kregen toegekend extra in het zonnetje gezet. Daar hoorden opnames van de feestelijke uitreiking van de cheque aan Voedselbank Lelystad bij. Die uitreiking gebeurde in het pand van de Voedselbank aan de Wigstraat door oud topschaatser en tv-commentator Erben Wennemars. Secretaris Kees van de Haspel nam de cheque onder de feestelijke tonen van een door Rabo ingehuurde blaaskapel in ontvangst. Hij sprak waarderende woorden over de Rabo-actie en bedankte voor de extra bijdrage.

Meer acties voor nieuwe koelauto
‘Onze koelauto is dringend aan vervanging toe. We ruilen deze graag in voor een nieuw en duurzamer type,’ aldus Kees van de Haspel. ‘De komende periode zetten we daarom in op het verkrijgen van voldoende middelen voor zo’n nieuwe koelauto. Die is nodig om het voedsel voor onze klanten goed, veilig en verantwoord te kunnen vervoeren. Ook als Voedselbank moeten we voldoen aan de eisen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Substantiële acties en donaties, zoals die van Rabo Club Support, maar ook kleinere giften van bedrijven en particulieren blijven meer dan welkom.