Voedselbank in het nieuws bij Omroep Flevoland

De week van 16 t/m 22 oktober 2023 is de Week van de Voedselbanken. Voor Omroep Flevoland was het aanleiding voor een bezoek aan Voedselbank Lelystad om voorzitter Theo Grootjen te bevragen over het functioneren van de voedselbank: hoe zit met de aanvoer van voldoende en goed voedsel, zijn er voldoende financiële middelen, hoe is de intake, toestroom en verloop van klanten geregeld, etc. Dat heeft een mooie reportage opgeleverd waarin de actualiteit van waar voedselbanken mee te maken hebben, onder de aandacht wordt gebracht van de Flevolandse kijkers en luisteraars. Het nieuwsitem is terug te kijken op Omroep Flevoland.

Week van de Voedselbanken
In het kader van de actieweek heeft de landelijke koepelorganisatie van voedselbanken op haar website een aantal korte filmpjes geplaatst over hoe voedselhulp in Nederland in zijn werk gaat. Wie wil weten hoe voedselbanken hun eten inzamelen, hoe de kratjes worden gevuld of hoe mensen in aanmerking kunnen komen voor voedselhulp, krijgt met de filmpjes een goed beeld. Mogelijk stimuleert het mensen ook om zich aan te melden als vrijwilliger. In Lelystad kunnen geïnteresseerden zich aanmelden via of voor meer informatie bellen met de secretaris: 06-12 33 22 78.