Verjaardagstaarten voor kinderen tot en met 12 jaar in Lelystad

Stichting Taartjes voor Lelystad en Voedselbank Lelystad gaan samenwerken om kinderen van gezinnen die van de voedselbank afhankelijk zijn een fijne verjaardag te bezorgen. Vrijwilligers van ‘Taartjes voor Lelystad’ bakken de taarten; Voedselbank Lelystad zorgt dat ze bij de jarigen komen. Alle kinderen in de leeftijd van 1 t/m 12 jaar krijgen zo’n heerlijke zelf gebakken taart.

Maandag 25 september was de start van de samenwerking met de overdracht van de eerste taarten voor 13 kinderen die in oktober jarig zijn. Monique Raad, penningmeester van de Stichting, overhandigde de eerste verjaardagstaarten aan Brenda de Grijs en Theo Grootjen, respectievelijk coördinator voedselbeheer en voorzitter bij Voedselbank Lelystad.

‘Gezinnen maken dankbaar gebruik van het aanbod van zo’n verjaardagstaart. Als voedselbank werken we al samen met de stichting Jarige Job. Die zorgt voor een feestelijk pakket met daarin alles om je verjaardag te vieren, thuis en op school. Nu komt daar nog een unieke, lekkere en mooi versierde taart bij. Dat maakt het verjaardagsfeest compleet’, aldus Brenda.

Monique Raad: ‘Het initiatief voor Taartjes voor Lelystad is ontstaan uit de wens om een glimlach te toveren op de gezichten van kinderen die het moeilijk hebben. Door middel van met liefde gebakken taarten willen wij een positieve en smakelijke bijdrage leveren aan de verjaardag van deze kinderen.’

Hernieuwde samenwerking
De besturen van beide stichtingen zijn zeer tevreden met de hernieuwde samenwerking. Een eerdere samenwerking moest worden stopgezet vanwege aangescherpte voedselveiligheidsregels. Gelukkig is daar nu een oplossing voor gevonden. Theo Grootjen: ‘De samenwerking tussen onze beide stichtingen betekent dat gezinnen en met name kinderen die in onze samenleving tussen wal en schip dreigen te raken gewoon mee kunnen blijven doen. In dit geval even extra aandacht krijgen en hun verjaardag kunnen vieren.’

Oproep voor nieuwe taartenbakkers
De samenwerking tussen Taartjes voor Lelystad en Voedselbank Lelystad betekent ook dat nieuwe taartenbakkers van harte welkom zijn. Monique Raad: ‘Om ons streven naar blije kinderen te verwezenlijken, roepen wij enthousiaste taartenbakkers in Lelystad op om zich bij ons aan te sluiten. Samen kunnen we zorgen voor nog meer taartjes en nog meer vreugde. Of je nu een professional bent of als amateur een passie hebt voor bakken, jouw bijdrage maakt het verschil. Meld je aan als taartenbakker op www.taartjesvoorlelystad.nl en help ons om de kinderen van Lelystad te verwennen met heerlijke taartjes.’

De stichting Taartjes voor Lelystad is afhankelijk van donaties. Elke bijdrage, groot of klein, stelt de stichting in staat om ingrediënten te kopen, verpakkingen te regelen en de benodigde logistiek te verzorgen. Monique Raad: ‘We zijn zeer dankbaar voor alle donaties, waaronder de jaarlijkse gulle gift van kringloopwinkel De Groene Sluis. O.a. hun bijdrage maakt dit project mogelijk. Samen kunnen we het leven van kinderen in Lelystad een beetje mooier maken en ze een reden geven om te lachen. Laten we onze handen ineen slaan en gezamenlijk deel uitmaken van dit letterlijk heerlijke avontuur.