Ruim 600 kerstmaaltijden voor Voedselbank

Kerstdrukte bij Voedselbank Lelystad: eigenaar van restaurant Silver en voorzitter van horecabond afdeling Lelystad Corrie Hop levert meer dan 600 zorgvuldig samengestelde ingevroren kerstmaaltijden af. Klanten van de voedselbank kunnen daarmee volgens het bijgeleverde recept hun eigen kerstdiner bereiden. De actie is een succes mede dankzij de medewerking van praktijkschool De Steiger. De gerechten werden door leerlingen bereid en in op te warmen bakjes verpakt. Naast een extra mooie kerst voor klanten van de voedselbank, draagt het initiatief van Corrie Hop ook bij aan het tegengaan van voedselverspilling. Doelstellingen die opgesloten zitten in de missie van de voedselbanken.

De kerstmaaltijdenactie van Corrie Hop en praktijkschool De Steiger leverde de nodige publiciteit op:
Omroep Flevoland: Restauranteigenaar regelt ruim 600 luxe kerstmaaltijden voor stadsgenoten met weinig geld
De Stentor: Restauranteigenaar Corrie (61) stelt maaltijdboxen samen voor voedselbank Lelystad: ‘Ook om verspilling aan te kaarten’