Voedselbank Lelystad blijft open!

Actuele informatie vanuit Voedselbank Lelystad omtrent het Corona virus vind je op onze Corona pagina.

Als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus heeft het Corona-team van Voedselbank Lelystad in overleg met de Vereniging Voedselbanken Nederland de volgende afspraken gemaakt:
– De winkel van de voedselbank blijft op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag geopend.
– Onze medewerkers zijn uitgebreid geïnstrueerd over de naleving van de door het RIVM opgestelde adviezen. Vooralsnog zijn er voldoende zeep en schoonmaakmiddelen.
– Als één van de voorzorgmaatregelen zal het bezoek aan de winkel meer gereguleerd worden, dat wil zeggen steeds in groepen van 3 klanten, terwijl de andere klanten even buiten moeten wachten.
– In de wachtkamer is het aantal stoelen verminderd.
– Regelmatig worden de winkelwagentjes schoon gemaakt.

Er is nauw overleg met de stichting IDO (Interkerkelijk Diaconaal Overleg) over de te nemen maatregelen. Zij staan momenteel paraat om extra medewerkers in te kunnen schakelen om enerzijds te helpen bij de ondersteuning van onze medewerkers en anderzijds hulp te bieden indien klanten niet meer in staat zijn om naar de winkel te komen.

Aanvragen voor assistentie kunnen worden gedaan bij onze klantenadministratie tel: 06 53509356

Vooralsnog is de levering van producten door onze leveranciers gewaarborgd. Sommige (gehamsterde) producten zoals brood, stagneren enigszins.

Om de ontwikkelingen rond het Coronavirus nauwlettend te volgen hebben wij de heer Jan Willem van der Hoek (bestuurslid), als Coördinator Corona-team aangesteld; hij is bereikbaar op tel: 06 30551662